Skoči na glavno vsebino

Dopis za spletno stran Vrtca Plavček pri Osnovni šoli Tišina

27. 8. 2024

Spoštovani starši, dragi otroci!

Začenja se novo obdobje za vašega otroka. Takšno, z veliko priložnostmi za rast, učenje in igro. Naš Vrtec Plavček ni le prostor, kjer otroci preživijo svoj čas, temveč je dom ustvarjalnosti, radovednosti in sprejemanja.

Dragi otroci,

vi ste srce našega vrtca. Tukaj boste našli prostor za igro in gibanje, kjer boste lahko raziskovali svet okoli sebe in razvijali svoje sposobnosti. Vsak dan bo nova priložnost za učenje skozi igro, ki je najbolj naraven in učinkovit način za razvijanje veščin in znanja. Vaša radovednost nas navdihuje in veselimo se, da vas bomo spremljali pri vaših odkritjih.

V novem vrtčevskem letu z veseljem odpiramo vrata 106 otrokom, med katerimi je 21 novincev, ki bodo prvič prestopili prag našega vrtca. Zavedamo se, da so lahko prvi dnevi težki in prežeti s strahom pred neznanim. Tudi jokamo in brišemo solze. Potrudili se bomo, da bomo z vsakim otrokom iskali trenutke, ki nas bodo povezali in ustvarili pristen stik. Želimo si, da nam zaupate, kar zagotovo ni vedno lahko. Zato vas vabimo, da se z nami povezujete in dobro sodelujete.

Radovednost je gonilna sila otrokovega učenja. V našem vrtcu bomo to radovednost spodbujali z različnimi dejavnostmi, ki bodo otrokom omogočile, da se izrazijo, postavljajo vprašanja in raziskujejo. Verjamemo, da je vsako vprašanje priložnost za učenje in vsaka napaka priložnost za rast!

Spoštovani starši,

vaša podpora in sodelovanje sta nepogrešljiva. Skupaj ustvarjamo okolje, kjer se otroci počutijo varne, sprejete in ljubljene. Z obojestranskim zaupanjem in spoštovanjem bomo zgradili trdno osnovo za otrokovo prihodnost. Vi, starši, ste za otroke največji zgled. Vaša vloga je izjemno pomembna, saj otroci opazujejo in se učijo od vas. Skupaj bomo postavljali meje in ustvarjali okolje, kjer bodo otroci lahko razvijali svoje sposobnosti in samozavest.

Naj bo vrtčevsko obdobje polno smeha, igre, novih prijateljstev in nepozabnih trenutkov. Skupaj bomo ustvarili okolje, kjer bo vsak otrok lahko dosegel svoje najboljše zmožnosti razvoja.

Tukaj smo za otroke in zaradi otrok!

Janko Durič, ravnatelj

Pripomočki za slabovidne